Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Ο χάρτης της εγκληματικότητας στις Αχαρνές


 Έρευνα του Γιάννη Σωτηρόπουλου

Το STAR και ο Γιάννης Σωτηρόπουλος αποκάλυψαν σε μια δημοσιογραφική έρευνα τον χάρτη της εγκληματικότητας στο Μενίδι, όπου αποτυπώνονται με ξεκάθαρο τρόπο οι πέντε θύλακες παραβατικότητας στην πόλης που από πολλούς θεωρείται το «βασίλειο» της εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική.

Θύλακας πρώτος: Αυλίζα, περιοχή που συνορεύει με το Ζεφύρι. Πρόκειται για τον πιο σκληρό θύλακα. Ναρκωτικά, όπλα και πάσης φύσεως λαθρεμπόριο. Από εκεί όπου φαίνεται ότι έφυγε πριν από 8 μήνες η φονική βολίδα και έκοψε το νήμα της ζωής του 11χρονου Μάριου και ο δολοφόνος του παραμένει ακόμα ασύλληπτος.
Θύλακας δεύτερος: Αγία Σωτήρα-Σταθμός ΟΣΕ. Μια από τις μεγαλύτερες πιάτσες ναρκωτικών, ενώ εκεί δρά και η πιο επικίνδυνη συμμορία ανηλίκων, που μέσα σε δύο χρόνια έχει κάνει περισσότερες από 400 ταυτοποιημένες κλοπές και ληστείες διερχομένων οδηγών και πεζών.
Θύλακας τρίτος: Λόφος 40 Μαρτύρων. Το «βασίλειο» των κλεφτών Ι.Χ και φορτηγών, τα οποία τα πουλούν ως παλιοσίδερα. Επιπλέον αποτελεί και το κρησφύγετο πολλών ληστών ηλικιωμένων, κυρίως γυναικών, που τους αρπάζουν αλυσίδες από τον λαιμό.
Θύλακας τέταρτος: Πλάτωνας. Δυτικά του νέου Κοιμητηρίου Αχαρνών έχει δημιουργηθεί η νέα πιάτσα ναρκωτικών στο Μενίδι.
Και τέλος, θύλακας πέμπτος: Στρατόπεδο Καποτά. Από στρατόπεδο σεισμοπλήκτων έχει μετατραπεί σε ορμητήριο και κρησφύγετο πολλών και σκληρών παραβατικών, κυρίως ομογενών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Ο Παναγιώτης Πολυμενέας αντιδήμαρχος Αχαρνών και πρόεδρος της Επιτροπής κατά της εγκληματικότητας του δήμου Αχαρνών καταγγέλλει ότι: «Λαθρεμπόριο, όπλα, ληστείες, πορνεία, ότι μορφή εγκληματικότητας ξεκινάει από το στρατόπεδο και σας ρωτάω: Μετά από 20 χρόνια να υπάρχει καταυλισμός σεισμοπλήκτων; Δεν γίνεται αυτό…»

http://doxthi.gr/54916/o-chartis-tis-egklimatikotitas-stis-acharnes-erevna-tou-gianni-sotiropoulou/
">

1 σχόλιο:

  1. VLAKIES. Exw parei to treno gia Chalkida apo ton stathmo sto Menidi polles fores. Nai exei prezonia, ke exw dei ke Roma na kanoun fasaria ke na fwnazoun, alla mexri ekei oute listeies oute tipota. Ama htan etsi tha eixan kanei astako ton stathmo. Yparxei security pantws.

    Twra gia Stratopedo Kapota, OK. Ekei de patas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή